Pagina's

donderdag 28 juni 2012

Uitvaartverzekeraar betaald vaak te vroeg geboren baby niet

Baby’s die voor de 24ste week van de zwangerschap overlijden, vallen meestal niet onder de uitvaartverzekering van de ouders.


Dat berichtte het EO-programma "De vijfde dag" in de uitzending van donderdag 21 juni.
Dat betekent dat ouders die deze kinderen een uitvaart willen geven de kosten zelf moeten betalen. De meeste uitvaartverzekeraars hanteren een grens van 24 weken zwangerschap. Voor die tijd keren ze niet uit, daarna wel. Tot groot verdriet van veel ouders die hun kindje voor de 24ste week hebben verloren. Naast het verlies van hun baby worden ze ook nog eens geconfronteerd met (hoge) kosten voor een uitvaart.

Wettelijke grens

In de wet staat dat er bij kinderen vanaf 24 weken zwangerschap sprake is van levensvatbaarheid. Om die reden hanteren verzekeraars de grens van 24 weken meldt het Verbond van Verzekeraars in een reactie op het programma.

Positieve uitzonderingen bij uitvaartverzekeraars

Gelukkig zijn er ook verzekeraars die wel uitkeren na het overlijden van te vroeg of geboren baby’s, ook als de moeder nog geen 24 weken zwanger is. Voorbeelden hiervan zijn Ardanta, Conservatrix en HDB Assen. Sommige verzekeraars stellen wel een maximum aan de uitkering.

Voor advies over de verzekeringen van Ardanta verwijzen wij U graag naar de pagina over uitvaartverzekeringen alwaar U ook een premie-berekening kunt maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten